Dochter Van De Korenaar - Fleur Sauvage 1,5 Jaar Gerijpte Belle Fleur IPA - 500ml

Belle Fleur is fris, hoppig en dorstlessend, met duidelijke citrus/bloemige smaken. Een bitter en
aromatisch bier voor de liefhebber die op zoek is naar de rijke geur en smaak van verse hop. Qua alcohol een lichtere variant in deze sterk in opmars zijnde bierstijl.


De I.P.A. Belle-Fleur wordt vervolgens op houten wijn vaten verder gerijpt met toevoeging van wat wilde gist. Deze gedeeltelijk wilde vergisting duurt zo'n 1 ½ jaar.

De Dochter Van De Korenaar

In het hartje van het Belgische Baarle-Hertog bevindt zich bierbrouwerij De Dochter van de Korenaar.

De brouwerij werd opgericht in 2007 door het Nederlands echtpaar Monique en Roland Mengerink. Ze bouwden achter hun woning eigenhandig een brouwinstallatie met onder meer zes lagertanks van 1000 liter. Met deze installatie kan men 150 hl per maand brouwen.

De naam "Dochter van de Korenaar" verwijst naar het woord bier. In oude Mechelse kronieken vond men dat Keizer Karel V rond 1550 de voorkeur gaf aan het "sap van de dochter van de korenaar" (bier) dan aan het "bloed van de druiventros" (wijn).

Een idee was geboren en Roland begon de experimenteren met het lageren van bieren op gebruikte wijn, porto en whiskey vaten. De resultaten waren verbluffend en de brouwerij groeide uit tot een specialist op het gebied van "Barrel Aged" bieren.

6,25 €
Please select variants first