Domaine Moritz ‘101’ Sylvaner 750ml

Een Sylvaner andere stijl gemaakt door een Nederlandse wijnmaker in Frankrijk

Land: Frankrijk
Regio:
Elzas
Druivenras:
Sylvaner
Alcohol: 12,5%
Wijnhuis: Domaine Moritz
Serveertemperatuur:
10 tot 12 graden
Inhoud: 750ml

OVER ROSÉ DOMAINE MORITZ

Dol op houtgelagerde wijn, maar je wilt niet altijd maar Chardonnay? Dan zit je met deze wijn op de juiste koers! Deze Sylvaner krijgt namelijk na de vergisting op foeders en daarna houtrijping op gebruikte barriques. De barriques worden gemaakt van hout dat ze zelf hebben geselecteerd. Het gebruik van deze barriques geeft de wijn meer textuur, lichte tannines en een subtiele vanille toets. Het hout is niet overheersend aanwezig en laat het witte fruit van de Sylvaner intact en benadrukt ook goed de kruidige ondertoon die deze wijn tot zeer gastronomisch maakt!

Deze wijn combineert goed met tal van gerechten, van gegrilde vis tot vollere wit vlees gerechten zoals een mooi stuk varkenshaas met een kaassaus, maar ook paling, kreeft thermidor en gegrilde groentes.

HERKOMST

Domaine Moritz is een huis waar de roots al in 1500 beginnen. Ondertussen staat de volgende generatie klaar om het over te nemen. Claude wordt nu opgevolgd door zijn dochter Caroline en haar Nederlandse man Jelmer (de wijnmaker). Ze maken een strakke en frisse stijl Elzas wijn, waarbij ze wel het karakter van de druif laten spreken. Het huis heeft 4 Grand Cru's rond Andlau, met allemaal diverse bodemstijlen, oa kalk, mergel en graniet. De 101 wordt gemaakt van druiven van de diverse bodems.

De Elzas is een gebied wat voor veel mensen staat voor zoetere wijnen, maar dat is iets wat meer geldt voor het zuidelijkere deel, waar het noorden frissere, drogere stijl maakt. De regio ligt in het noordoosten van Frankrijk en loopt tussen de Rijn en de Vogezen. De Elzas wordt vaak bezocht voor de karakteristieke dorpen, met oude huizen, maar natuurlijk ook voor de Route du Vin, waar je allerlei mooie dorpen langskomt vol met wijnhuizen. Het is een gebied dat wordt gedomineerd door de witte wijnen (90%), maar er wordt ook rood en mousserend (cremant) gemaakt.

19,95 €
Please select variants first