Domaine Moritz - Rosé - 750ml

Een verrassende rosé gemaakt door een Nederlandse wijnmaker in Frankrijk

Land: Frankrijk
Regio:
Elzas
Druivenras:
Pinot Noir
Alcohol: 12,5%
Wijnhuis: Domaine Moritz
Serveertemperatuur:
8 tot 10 graden
Inhoud: 750ml

OVER ROSÉ DOMAINE MORITZ

Dit is een zeer verrassende rosé, een stijl die je niet snel tegenkomt in de Elzas. De druiven worden worden kort vergist met hun schil, die dan al snel veel kleur en smaak gaan afgeven. De volle kleur geeft goed de volle smaak weer, wat romig in de aanzet met framboos, wilde aardbeien en subtiele kruidige ondertoon, maar verfijnd droog in de afdronk.

Uitstekend om zo in de zon te drinken als je een fan bent van een wat vollere rosé, maar ook zeer geschikt als begeleider van eten. Denk hierbij aan bbq, zalm met wat bietjes, tonijnsteak en wit vlees. Ook zeer plezierig met een goede steak tartaar of carpaccio als je verrassend uit de hoek wilt komen.

HERKOMST

Domaine Moritz is een huis waar de roots al in 1500 beginnen. Ondertussen staat de volgende generatie klaar om het over te nemen. Claude wordt nu opgevolgd door zijn dochter Caroline en haar Nederlandse man Jelmer (de wijnmaker). Ze maken een strakke en frisse stijl Elzas wijn, waarbij ze wel het karakter van de druif laten spreken. Het huis heeft 4 Grand Cru's rond Andlau, met allemaal diverse bodemstijlen, oa kalk, mergel en graniet. De Gentil wordt gemaakt van druiven van de diverse bodems.

De Elzas is een gebied wat voor veel mensen staat voor zoetere wijnen, maar dat is iets wat meer geldt voor het zuidelijkere deel, waar het noorden frissere, drogere stijl maakt. De regio ligt in het noordoosten van Frankrijk en loopt tussen de Rijn en de Vogezen. De Elzas wordt vaak bezocht voor de karakteristieke dorpen, met oude huizen, maar natuurlijk ook voor de Route du Vin, waar je allerlei mooie dorpen langskomt vol met wijnhuizen. Het is een gebied dat wordt gedomineerd door de witte wijnen (90%), maar er wordt ook rood en mousserend (cremant) gemaakt.

15,95 €
Please select variants first